Здравейте!Алфата е 156 1.9ЖТД 136 коня с чип.Искам да попитам турбото ми е в масло цялото и някаде четох , ако го рециклирам пак ще се счупи заради чипа и пишеше че трябва да се сложи турбо от 2.4 демек по-голямо турбо.Какво ще кажете?
Известие
Collapse
No announcement yet.
алфа ромео 156 счупено турбо
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеПри чипосване не е необходимо да се слага по-голямо турбо, защото се препрограмира настоящото турбо така, че да работи оптимално при новите условия на работа на двигателя. То ако за всяко чипосване се купуваше и по-голямо турбо, което по принцип е четирицифрена сума, би било както казваме в Пловдив – майната му и на чипосването. Освен това двигателите JTD са едни от най-благодатните за чипосване двигатели, чипосването им е изключително лесно и само някой абсолютен новобранец, при това оставен без надзор, би объркал нещо. Ако турбокомпресорът на колегата е повреден, това не е от чипа. Нека потърси в този форум или пък другаде евентуални причини за повреда на турбокомпресор.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеСклонен съм да се съглася. В края на краищата хората са различни и това, което е лесно за едни, е трудно за други. Тогава ще напиша така - горното чипосване е лесно в 99,99% от случаите.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
И аз да попитам нещо. Значи на колата ECU-то мисля да го модна малко, за да имам redundancy. Намерил съм второ такова и от двете мисля да си направя failover cluster в режим active-active (и двете ECU-та работят паралелно). Обаче не знам от какво да направя quorum-диска, който ще държи конфигурацията на клъстъра. Вариантът със сторидж и презентирани LUN-ове на двете ECU-та отпада, защото е скъп и не се включвам в бюджета. Моля Ви, дайте идеи!Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеБез да искам, ме караш да се хваля - знам не само кой е мотора на питащия колега, но и всички двигатели на Алфа Ромео от 1962 г. насам, когато започва производството на модела Джулия. А ти знаеш ли кой е единственият автомобил, който Алфа Ромео произвежда по лиценз?
---------- Post added 27-07-2014 at 00:00 ---------- Previous post was 26-07-2014 at 23:43 ----------
Гледам, че се забави с отговора, затова ще ти кажа - Рено 4.но да си дойдем на темата с кой двигател е на колегата колата, това мъчи аудиторията и по-специално мене ? Хубаво е за човек с такива масивни знания да ми отговориш.
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеИ аз да попитам нещо. Значи на колата ECU-то мисля да го модна малко, за да имам redundancy. Намерил съм второ такова и от двете мисля да си направя failover cluster в режим active-active (и двете ECU-та работят паралелно). Обаче не знам от какво да направя quorum-диска, който ще държи конфигурацията на клъстъра. Вариантът със сторидж и презентирани LUN-ове на двете ECU-та отпада, защото е скъп и не се включвам в бюджета. Моля Ви, дайте идеи!
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеJTD 105 к.с.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
-
турбо
Извинете ме,но така купих колата . имам предвид това:
1.Възможно ли е при програмирането на чипа да не са го направили както трябва .
2.Дали турбото е било заминало и да не сам го видял ,защото наскоро го видях в масло цялото.
и искам да попитам ако пренадува турбото какво може да стане смисал възможно ли е от това да се е счупило нов съм и не разбирам някой работи ,извинете ме!
---------- Post added at 00:31 ---------- Previous post was at 00:25 ----------
и мотора е 105 к.с. 1998г.Alfa Romeo 156 98' Silver Metalic - 1.9JTD[Junior Turbo Diesel] 105+++ HP Chiptuning
Comment
Comment